Pages

Monday, September 2, 2013

Last day jumpa dgn kawan2

Hai everybody..entry kali nie ak nak tunjuk gambar2 masa kamiorang buat date kt bandar haritu..hari jumaat(30 0gos 2013) ..last day ney nak jumpa coz dyeorang nak g sambung blajar dah..(haisshhh xtahu laa kenapa..tiba2 kepala ak jdi blank..xtahu nak tulis ayat apa ney!!!) ...huhu..maaf laa korang ek ..ak xreti nak berpuisi2 ney .. :D ..emm..maaf jgk kepada Cik Hanim coz ak ad jnji kan nak bg link pasal entry ney semalam tp atas sbb yg xbrape nak muhasabah iaitu ak mengantuk sbb ak balik lambat semalam..ada jamuan raya kt sri embum..so..ak balik2 rumah je trus solat ..tlg mak ak masuk gmbr kt FB dye jap..n then online sekejap pastu trus tido..(ntah apa yg penat cgt ak pon xtahu..hoho..)so baru hari ney ak brkesemptn nak tulis entry ney.. -maaf laa ek kalo bebelan ak agak panjang..huhu..sabaq2- :D
Okeh ini dye.. 
Kami jumpa di KFC aje..Sedap..dpt makan ayam & bege KFC..hoho..Rezeki2..Alhamdulillah.. ^__*
Kanan- Mizah,Nadiera,Aku,Hanim,(Yg sebelah hanim tu ak luper nama dye ap..hik3..hanim nnti ka gtw ke ak yep apa nama dye) :D 
Kiri-Murni,Fatihah,Anati

Yg pakai tudung biru itu nama ye Ana..(Adik Murni)



Yg sebelah Nadiera ney plak ialah Fuzi..
Nadiera ney dye akan sambung belajar di IKIP pd bulan 1 tahun depan..while..yg si fuzi ney plak dgor2 cite............(ooppss RAHSIA..!!!) hahahaahaa.. :P

Yang ini Murni & Miezah
Murni dapat sambung blajar di UMK & Miezah di UIAM
(Alhamdulillah..Tahniah Murni & Miezah!) ^^


Selepas kamiorang lepak2 di KFC ..kamiorg g lepak2 dekat ICT plak..(bukan slalu pon kan dpt kluar sama2..alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan..hoho..yelohh..dah alang2 kamiorg jmpe ramai2 di bandar kan..apa lagi..kena laa g jalan2 jugak..) :3
Dari atas-(xtahu+luper),Anaty,Miezah,Nadiera,Murni
Dari bawah-Aku,Hanim,Fatihah
(Ohh yep..luper nak kasitahu..yg si budak Fatihah tu dye dah sambung belajar..Di UNITAR,Melaka..dah lama dah dye smbung blajr...keluar2 je result trus sambung blajar..hebat kan dye..hihi..(Jangan maroh teha..ak gurau jep) :3..Dye ambik kos Pendidikan Awal Kanak2..bakal cikgu penyayang tu.. ^__^

Gambar daripada atas..cantik kan?? ..Angguk kpala skang ckp cantik..! hik3..



Gambar ini memng sengaja nak dimasukkan..Market cket Nadiera..huhu..
oke..ak gurau je..Gambar bdk comey kan mesti laa kne masukkan..kan??.....

Sebenarnye ak xsuka gambar ney sbb muka ak nmpk buruk gler+ dgn mimik muka yg ak buat tu..tp ak masukkan jgk pasal gambar ney cantik..hoho..

Lastly..
ak nak petik cket kata2/pantun..(yg aku highlight warna kuning)

Daripada Cik Nadiera..

Bersama tidak semestinya serasi,
Berpisah tidak semestinya mati,
Bercinta belum tentu pasti,
Menuntut ilmu itu yang hakiki..

Kata2 drp program kilauan pintar stpm 2012 SMKJ..

1-Kesilapan itu adalah peluang untuk membuat kejayaan yg lebih cemerlang
2-Ilmu itu adalah perhiasan yg paling menawan & tiada tandingannya bagi org yg benar2 ikhlas mencarinya..
3-Angan2 yg panjang itu adalah salah satu drp kerosakan dalam mencapai kejayaan ilmu

Oh yea..& semestinya kata2 dari aku untuk korang..(actually kata2 ney dri cikgu zura untk aku tp ak ubah cket..soo jadi kata2 aku lahh kan??..)hik3..over lebih ak ney..:D

Sahabat......
Hidup kita umpama pelayaran..
Bergantung kepada pengemudi untuk membawanya..
Jika salah kemudi..
Maka akan karamlah di lautan kehidupan..

Last skali kata2 dari ak untuk korang..!!,,(yg ini btl2 dari ak taw..)haha..jgn marah taw..ak ckp last2..tapi xlast2 jugakk..hoho..

Tanpa usaha..
Mimpi tidak mungkin akan menjadi kenyataan..

Good luck kawan2..simpan kata2 kat atas ney ketat2 taw..masuk dalam poket korang tu..huhu..belajar elok2 taw..,dan satu lagi..hahaha....ingat taw perkataan = DUIT ..^^

D=doa
U=usaha
I=istiqomah
T=Tangga kejayaan
(yeke ney??..aku rasa mcm salah je yg last ney..huhu)

Okeh ini sahaja..thanks for reading thiz simple entry..bye2.. =)

Be nice here & leave your comment
Post a Comment