Pages

Thursday, December 18, 2014

High views entry



Hai bloggers and stalkers.. *kenyit mata..hahaa

Tadi Wanie belek2 semua entry lama dan tetiba rasa nak update pasal entry yang paling banyak view diterima oleh blog saya.. ocehh..haha.. sebenarnya xbanyak pon entry yang di view oleh bloggers.. =D









Thanks for support me..
Walaupun korang xde/kurang tinggalkan komen di entry blog saya, but I really2 appreciate uolls sbb pernah view entry i.. hahaa.. =)

*Gambar 1 330 view
*Gambar 2 163 view
*Gambar 3 124 & 426 view
*Gambar 4 109 view
*Gambar 5 112 view
*Gambar 6 144 view
*Gambar7 99 view

love note: Ingat nak buat segmen bloglist lagilah.. ada yang nak join x?? drop ur comments please. =D

Tuesday, December 16, 2014

#3 Review blog Sis Chubby Hanna



Hai bloggers..  hari ini Wanie akan review blog Sis Hanna..

For the first, saya nak mintak kebenaran akak sebab saya screenshot gambar blog akak yang di bawah ini..
=)


Blog sweet pinky ini kepunyaan Sis Hanna yang berasal dari Johor Bahru.

Blog yang menarik kerana ownernye banyak menceritakan kisah hidupnya. Selain itu, Sis Hanna juga ada membuat bloglist untuk peminat contest dan blogger photographer di sidebar blog dia.. So, kepada sesiapa yang suka join contest blh lah followup blog ini. Nanti mudah korang nak taw contest apa yang sedang berlangsung kan.. and korang juga boleh taw senarai2 photographer sbg blogger yang ada..

Dan... yang paling saya suka bila berada di blog akak ialah, blog akak ringan sbb bila sy bukak, saya xperlu tunggu lama untuk blog loading..yeahh =D

Okeh.. Next, disebalik kelebihan sudah semestinya sesuatu blog itu ada kekurangannya.. kan? mcm blog sy jgk.. xsempurna mana pon. herot berot adalah..hehe.. okeh.. back to this review.. saya rasa blog akak agak simple, maybe akak blh tambahkan header or shoubox or something else? hehee.. ini just cadangan saya.. jangan marah saya kak. =D

Okeh ini sahaja.. jom lawat blog akak ney.. jangan lupa follow =)
http://amysyghana.blogspot.com/

Sunday, December 14, 2014

#2 Review blog Faranym




Hai bloggers.. hari ni wanie nak review blog Farahanim..


Blog yang comel ini kepunyaan Farahanim, berumur 17 dan merupakan pelajar di SMK Cyberjaya.

Blog yang sangat menarik kerana ownernye pandai mendesign blog dan merupakan peminat boboiboy. Next, owner blog juga ada membuka halaman art trade, so kepada designer2 diluar sana jgn lepaskan peluang ini okeh  =)

Next..di sebalik kelebihan sudah semestinya sesuatu blog itu ad kekurangan kan? Macam blog saya, banyak kekurangannye.. ok back to this review.. so far blog Farahanim ok cuma saya rasa blog awk agak berat.. loading agak lama.. mungkin sebab widget disebelah kanan or kiri blog awk.. or sy sorang je yang rasa mcm itu?? hehe.. okeh ini sahaja

For more information kindly go this blog---> http://faranymboboiboy.blogspot.com/

Saturday, December 13, 2014

Cinta tak berbalas



Waaa... mesti sedih kan kalau cinta tak berbalas??
macam kat bawah ney..


Eh.. iye ke cinta tak berbalas? ataupun.. mesej yang tak berbalas? krik krik krik..

Friday, December 12, 2014

Free review From Wanie





Hai Bloggers.... 



12 DECEMBER 11.30 PM..
Aku ingat nak buat free review untuk beberapa blog yang terpilih..xkisah samada blog jual barang ataupun blog peribadi.. maybe dalam 5 blog.. ada yang berminat x?? krik krik krikk..hehee

Syarat?? Of course lah ada..
1st: Follow blog ini
2nd: Nyatakan kenapa saya perlu review blog anda di ruangan komen pada post ini (Tak perlu buat entry ye)
3rd??  tu jee... 2 syarat jelaa.. ^_^
Ada yang berminat x??? Kalau xde xpelah ..sobsobsob ^_^
Akan TAMAT bila sudah cukup 5 blog =)
UPDATE *tinggal lagi 1 blog utk di review scr percuma.. after this paid review.. thank you..

Thursday, December 11, 2014

Menang Bloglist.. Yeay

Hai semua.. bulan lepas aku ad join 1 segmen bloglist ini.. yeay..x sangka boleh dapat masuk bloglist tuan blog tu pulak..haha.. walaupun bloglist tue hanya untuk sebulan tapi saya tetap hargainya.. maaf lambat update..haha.. buka blog pon jarang2 dah.. ^_^



Nak tengok entry segmen itu?? KLIK SINI
Jom pergi ke blog penganjur tersebut! KLIK SINI

iniblogke 600 bloglist




Jom Blogwalking Kaw-Kaw Bersama Cik Iman





Klik gambar di atas untuk join

Mangsa tag:
1)http://nurulmisliyanie.blogspot.com/
2)http://ratnatengkubalqismunawwarah.blogspot.com/
3)http://natraanggun.blogspot.com/

Tuesday, December 9, 2014

Kawan

Assalamualaikum...
KAWAN 

1. Kawan tu bukan macam main FUTSAL. Mula-mula kejar… Dah dapat sepak…
2. Kawan tu bukan macam main SKATE. Mula-mula gosok…Lepas tu pijak…
3. Kawan tu bukan mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap…Dah dapat tendang…
4. Kawan tu bukan mcm PAMPERS. Dah pakai pastu buang…
Saya, Murni dan Faten
(Kawan sejak daripada tingkatan 6 sehinggalah di universiti)
5. Kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai…Dah sengkek gadai…
6. Kawan tu bukan macam PELANGI. Hari cerah hilang…Hujan gerimis baru muncul..
       
   Saya dengan Teha, Mia dan Nadiera
(Gambar di stesen keretapi Jerantut,Pahang)
7. Kawan tu bukan macam KERETA. Rosak sikit jual …Beli baru…
8. Kawan tu bukan macam CHIPSMORE . Kejap ade kejap takde…

Antara2 kawan masa tingkatan 6
(sida,mia,teah,aini,anim,dayah,naty dan ema)
9. Kawan tu bukan macam BANK. Bila dah takde duit baru nak cari…
10. Lagi…Kawan tu macam ape ye??? Hmmmm…Haa…Kawan tu macam AWAK LA… Bila saya tulis artikel, awak akan baca dengan teliti sampai habis… haha


Saya dan Adah(kawan sejak tingkatan 2)
(Gambar ini masa kami pergi ke Terengganu)

Roomate Sem 1
( saya dengan aisyah,mira dan tasya)

Roomate Sem2
Saya dengan Pikah, Faezah, dan Fiza di Umk,kampus kota.

Housemate Sem 3!(now)
Saya dengan lala,farah,anje,natrah,farah izzati,fiza,nurul,k.faezah n k.kila


Housemate/roomate silih berganti saban sem..haha.. InshaAllah next sem still housemate yang sama..kott ^_^

Tuesday, December 2, 2014

Fly to Pameran Pertunjukan Ular di Muzium Kelantan

SNAKES @ MUSEUM !
Pada 3 Nov 2014 – 3 Dis 2014 berlangsungnya Pameran dan Pertunjukan Ular. Pameran ini akan pada Dibuka setiap hari Jam 9.00 Pagi – 10.00 malam bertempat di Galeri Muzium Negeri Kelantan. 
Pelbagai aktiviti menarik seperti Pertunjukan Ular, Gadis Bersama Ular, Fun With Reptiles dan PAMERAN MISTERI SANG BUAYA serta I WANT TOUCH A SNAKE.
Pelbagai jenis spesis ular dan reptilia dipamerkan.


Aktiviti yang ditawarkan sangat menarik! Rugi kalau lepaskan peluang.


Oleh itu, tanpa membuang masa saya dan kawan-kawan pun pergi ke pameran tersebut. Kami pergi seramai 4 orang sahaja. Kami pergi selepas mengambil mid test human resources management di umk,pengkalan chepa.


p/s: saya xdok pulak gambar kawan2 saya yang lain.. hehe


Ular yang sangat agresif..

Jadi apa lagi?? Jom lihat ular depan-depan mata ^_^