Pages

Friday, September 6, 2013

Cara saya makeup blog ini



Hai guys..apa khabar semua..i hope uols sihat2 lah semua..& jangan luper ucap Alhamdulillah becoz kita masih dihidupkan sehingga ke hari ini..& disertai dengan selawat keatas junjungan nabi kita Nabi Muhammad s.a.w....oke..kalau ada sesiapa yg belum tengok entry sy yg sebelum ini korang boleh
KLIK INI ,ada header yg menarik untuk anda disana..orait back to the topic.."Cara saya makeup blog ini"?? ..actually ak still baru dalam dunia blogging ini..ak start blogging since 11/07/2013..so..dah namanye pon masih baru kan..xkan laa tiba2 je ak blh pandai edit mengedit blog ney..huhu...kan..kenalah belajar..baru tahu cara2nya...tidak begitu ke? ..soo di bawah ini sy ada listkan beberapa blog yg sy jadikan sebagai panduan untuk mengedit blog ini..semoga bermanfaat untuk anda yea

the number:

1)Blog JOM BINA BELOG (paling mudah difahami)


3)Blog CYNTHIA (mudah faham)

4)Blog MIEZZASHUHADA (kt sini ak rujuk freebies sahaja)

5)Blog LYSSA_SECRET(ok jugak..mudah faham)

5)Blog BICARA LILY 
(sini pon ak rujuk freebies..kalau korang perasan laa kan,saya guna CURSOR nama sy sendiri kan?..haa..kalau korang nak..korang boleh tempah pada dye..murah je..xmahal pon..hehe)

6)Blog xtahu...huhu..ada ke blog yg xtahu??actually ada beberapa lg blog yg ak rujuk..but apakan daya..ak dah luper laa blog yg mana 1..apa2 jelah kan..hehe..if korang rasa korang punya hak milik ada di sini korang boleh komen di bawah/ pm inbox FB sy trus untuk maklumkan yea..i will put your name just like others yg kt atas2 ini oke..orait...harap jelas yea sayang2 semua..



Dan sehingga sekarang ak menghadapi DUA masalah terhadap blog ak ney..
Yang pertama BACKGROUND..korang xperasan ke yg blog ak ney xde background?..kosong je kan..hummm...ak ney jenis susa cket kalau pasal background ney..dah banyak kali ak tukar background tp xde 1 pon yg ak berkenan..actually ak minat background yg warna dye lembut2 + ada bunga2 kecil...tp xjumpa lg laa..korang boleh tolong sy x?..hehe...mana lah tahu kan kot2 korang bermurah hati ke nak bg background warna lembut2 pd ak..hehe .. :P
Yang kedua ialah HEADER..header ak ney dah berlambak2 dalam lappy..tp xde 1 pon yg berkenan..kalau guna mesti sekejap je..& then mula laa lama2 tengok pon dah jadi bosan..last2 xpayah letak..huhu..header yg kt atas ney sy baru tukar semalam..itupon org laen yg punya..xtahu laa kekal ke x guna header tu,,,haisshh..susahnye laa kan??....sy ney bukan memilih taw but xjumpa lg yg sesuai...hehe
Oke laa..sampai disini shj..Terima kasih kepada yg sudi membaca..Jika ada yg sudi menolong sy boleh komen dibawah yea..tapi ada ke yg sudi?..isk3...xtahu malu betul ak ney..hik3..xpewlah..abaikan yg malu tu..hehe..bye2.. ^_^
Be nice here & leave your comment
Post a Comment