Pages

Monday, May 4, 2015

Pantai Tok Bali, Kelantan



Pantai Tok Bali| Hai bloggers.. selepas kami pergi pergi ke street art, kami terus bertolak ke Pantai Tok Bali.. actually sebelum kami pergi ke pantai tok bali kami ada pergi ke Kolam Air Panas Tok Bok.. tapi?? seyess... memang ramai sangat2 orang kat sana, tempat yg agak terbuka (nak mandi/ rendam kaki pon pikir 1000x dlu).hahah..tempat dye memang agak kotor dengan tangga yg penuh habuk! xsanggup Wanie nak ambik gambar! kahkahkah -_-

Dengan perasaan yang agak sedih (kononyelah) kami terus pergi ke Pantai Tok Bali.. kat sini memang agak lama kami mencari kawasan pantainye sbb google waze hanya bawak kami sampai ke main street kt sana.. hahah.. berpusing2 lah kami kesana.. masuk ke kawasan kampung apa ntah pastu baru lah jumpa pantainye! Kalau xsalah laluan yang kami guna tue ad homestay kat sebelah kanan dan jalan kehadapan sedikit akan nampak kandang kuda.. pastu jalan depan lagi akan nampak surau.. haa... jalan jelah depan sedikit akan nampak terus pantainya yg berwarna biru kehijauan drp jaoh! =D






Korang kena pergi sendiri tengok dengan mata baru lah nampak akan keindahan pantai itu..hehe.. warna biru kehijauan, air memang jernih dan banyak hidupan laut yg hidup seperti gambar diatas =)

sambung next entry ke Myeondong.

Post a Comment