Pages

Monday, January 11, 2016

Petua menghilangkan jerawat di muka

Petua menghilangkan jerawat di muka| Assalamualaikum guys.. seterusnya Wanie nak share petua untuk menghilangkan or mengurangkan jerawat di muka. So far Wanie dah cuba petua ini selama 3 bulan dan Alhamdulillah jerawat kat muka semakin berkurangan.. muka Wanie ney jenis berjerawat di bahagian tertentu shj spt di dagu dan atas bibir. so jangan pelik sangat ye kalau nampak gambar2 lama saya xde jerawat.. actually ada je.. tp xberapa nampak sbb cover dengan foundation.. hahah..


gambar Google

Rasa stress kan bila jerawat naik mencanak2 kat muka??

Oke jom ikut petua ini... petua ini Wanie dapat daripada roomate Wanie.. so far memang ada hasil bila try ini.

Bahan2:
Air
Soda Bikorbanat

Cara2:
1)Cuci muka anda sebersih-bersihnya
2)Letakkan sedikit soda bikarbonat ke atas tapak tangan
3)Letakkan sedikit air ke atas soda
4)Gaulkan dia dan biarkan sebati.. jangan terlalu cair or terlalu keras oke.
5)Gosok secara perlahan2 ke atas tempat yang ada jerawat.. nak sapu atas 1 muka pon xde masalah oke. lepastu buatlah sedikit urutan keatas muka.. ala2 pakai masker gitu.. kekeke..
6)Biarkan dalam 10/15 minit lepastu terus cuci muka.. done.. rasa segar gitu lepas buat tu..

Amalkan 2x seminggu or masa ada jerawat naik je.. 
Jangan amalkan selalu ye sebab takut kulit jadi nipis..hehe..

IKHTIAR, DOA dan TAWAKAL. =)
Good luck!
Post a Comment