Pages

Monday, January 11, 2016

Petua mengecilkan liang pori-pori terbuka di wajah

Petua mengecilkan liang pori-pori terbuka di wajah| Assalamualaikum guys.. hari ini Wanie nak share tips kecantikan walaupun diri ini tak cantik.. tengah2 belek muka di cermin tiba2 baru perasan yang muka Wanie ada sedikit liang2 pori yang terbuka. seram sehhh tengoknya.. hahah..
Oke apa lagi.. terus Wanie guna bantuan Mr. Google untuk mengatasi masalah ini.. so kalau korang nak cuba boleh lah cuba try test..hahah



grrr... banyak giler liang pori gambar kat ats ney.. muka kita xde lah banyak sangat ini oke.. liang pori hanya ada di sekitar tepi hidung je, mintak2 jangan membiak! kekeke.. (ayat sedapkan hati)

Bahan2:
Air suam
Lemon
Tuala muka bersih
Ais

Cara2:
1)Letakkan air panas kedalam semangkuk air dan stimkan muka anda.
2)Perahkan air lemon ke atas tuala muka dan sapukan secara lembut
3)Letakkan ais ke dalam tuala dan dap dap kan ke atas muka secara perlahan2.

Amalkan 2x seminggu.
Done!

Wanie dah try aritu memang rasa selesa sangat kat muka bila kita stimkan muka dengan air panas.. INGAT TAW! STIM DENGAN AIR PANAS.. BUKAN BASUH MUKA DENGAN AIR PANAS YE.. !

Cara lain..?? Mungkin boleh amalkan vitamin c untuk kulit gebu gebas. =)
InshaAllah.. yang penting sekali IKHTIAR, DOA dan TAKAWAL! =)
Post a Comment