Pages

Wednesday, July 31, 2013

Tutorial: Cara letakkan background yang comel di blog

Assalamualaikum guys..4 your informatian ini adalah tutorial yg 1st sy buat..khas untk anda semua..Gambar2 ney sy ambil di internet shj..kalau rasa2 ad yg berkenan sila2 laa ambil..jgn malu2 k..kalau rasa xberkenan boleh search sendiri kt Pakcik Makcik Google ye..^_*

Orait..ini antara cth2 background yg comey sy ambl di google...:









ok..sebelum anda2 semua ikut tuto kt bwh ney silakn dahulu ye CLICK RIGHT & SAVE IMAGE AS dlu ye mana2 background yg anda berkenan ke dalam laptop/notebook anda..

Cara2 nak pasangkan iye sangat senang sebenrnye..:

1) Daftar masuk akaun blogger

2)Klik REKA BENTUK (di bhg ats wall blog anda)

3) Lepastu di bhg TEMPLAT nmpk x perkataan PERIBADIKAN di dlm kotak warna oren?nampak ye..ok..KLIK kt perkataan tu ye

4)Orait..pastu korang KLIK kan pada perkataan LATAR BELAKANG..okk..dah klik da? ^^

5)Kalau dah bagus..lepastu korang KLIK kan di bhg ANAK PANAH KECIL di bahagian kanan kotak  IMEJ LATAR BELAKANG

6) Korang KLIK di muat naik imej & KLIK choose file..Apabila dah dimuat naik korang tekan je perkataan SELESAI dan...DOne..! siap pon yea ...^_^

p/s 1: Cara yg sy guna ney scr manual tw bukn yg cara kena copy kod html yg slalu korang buat tu..
btw..sama shj laa..
p/s 2: Kalau ad mana2 yg xpaham boleh tanya di ruangan shoutbox sy ye ataupun pm trus di fb sy

Terima Kasih & Selamat Mencuba.. ^^

Be nice here & leave your comment
Post a Comment