Pages

Thursday, January 30, 2014

Tutorial untuk backlink link entry apabila join segmen/GA


Assalamualaikum..
perghhhh...panjang tajuk toturial ini..hehe..tuto ini sy buat untuk yg xtahu je..yg dah taw pi jaoh3...shuhhh3...hehe..*oke gurau je

*KLIK IMAGE UNTUK PAPARAN YG LEBIH JELAS

 Macam biasa pergi ke DASHBOARD & buat entry baru/COMPOSE

1) Kamu pergi ke ENTRY SEGMEN/GA yg kamu nak join tu..and then
CLICK RIGHT & COPY IMAGE/BANNER 


2)PASTE kan image/banner tadi ke sini(lihat mcm gambr dibawah)


3) 


4) Masukkan URL GA SEGMEN TUAN/PUAN/CIK blog yang awk join itu.
url diambil dgn cara CLICK RIGHT pada tajuk segmen & COPY LINK ADDRESS

Lastly..tekan OK mcm gambar diatas & click PUBLISH / TERBITKAN entry anda..

Siap..
dan jangan lupa submit link entry anda tadi di ruangan komen GA/Segmen owner blog.

Kalau awak xpaham lagi boleh bagitahu sy yea..sy akan sediakan code terus untuk awk join segmen ini 
& really2 sorry coz gambar agak kabur..and sorry jugak kalau tuto ini agak complicated bg awk..sebenarnye senng je benda ini.. =)
Post a Comment